Plecari |
Loc in Camera Dubla |
12.05, 29.09.2025 | 295 € |
Supliment SGL: 50 euro
Reducere a 3-a persoană: 10 euro
Servicii Incluse
-4 nopți de cazare la pensiune 4* în Murighiol, Delta Dunării
-Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
-Seară dobrogeană cu program folcloric
-Vizite conform descrierii
-Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
-Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă
Nu sunt incluse
-Asigurarea storno
-Cheltuieli personale
-Intrările la obiectivele turistice
-Excursiile opționale
Excursii opționale neincluse în tarif
-Pădurea Letea și satul Letea: 35 euro/ persoană (tariful nu include masa de prânz)
-Grindul Caraorman și satul Caraorman: 35 euro/ persoană (tariful nu include masa de prânz)
Pensiunea Laguna Albastră 4 www.pensiunealagunaalbastra.ro
Localizare Aflată în vecinătatea satului Murighiol, pe malul Dunării, pensiunea Laguna Albastră oferă servicii catalogate la 4 margarete într-un cadru complet special. Frumusețea naturii din Delta Dunării intră în perfectă armonie cu o construcție care îmbină confortul cu stilul zonei.
Facilitățile pensiunii Laguna Albastră include un restaurant cu specific românesc, piscină în aer liber, cu şezlonguri şi umbrele, un bar la piscină, grădină cu facilităţi de grătar şi o terasă în aer liber. Meniul restauratului este foarte diversificat și oferă preparate specifice zonei, având la bază peștele, dar și preparate tradiționale românești.
Facilitățile camerelor Camerele oferă balcon cu vedere la râu sau către lac, acces gratuit la internet, TV cu ecran plat prin cablu, aer condiționat, minibar și uscător de păr.
Călătorim împreună prin legendarul tărâm dintre Dunăre și Marea cea Mare, străjuit de cei mai vechi munți ai României, Munții Măcinului și cel mai tânăr pământ al țării, Delta Dunării. Tărâm martor al unei istorii unicat, pe care o vom descoperi în fosta capitală dobrogeană a guvernatorilor otomani, în Satele Albastre ale rușilor lipoveni și în așezarea megleniților din România. Povestea nu are cum să nu-i cuprindă pe vechii greci și legenda nemuritoare a Argonauților sau frontiera marelui Imperiul Roman. Vom descoperi că spaţiul dobrogean aflat la confluenţa Orientului cu Occidentul este unul cosmopolit şi exotic.
Ziua 1: București – Cetatea Capidava – Topalu – Babadag – Murighiol (aprox. 340 km)
Pornim de dimineață spre Dobrogea și după câteva ore ajungem la probabil cea mai frumoasă cetate de apărare a frontierei Imperiului Roman, Capidava. Continuăm cu o vizită la muzeul rural de artă din satul dobrogean Topalu, unde suntem uimiţi să descoperim o colecție foarte valoroasă a celebrilor pictori români Tonitza, Luchian, Petrașcu, Pallady, Iser și lista ar putea continua. Apoi mergem spre Babadag, altădată reședința guvernatorilor otomani ai Dobrogei, unde vizităm cel mai vechi monument de artă musulmană din România, Geamia lui Ali Gazi Pașa și Casa Panaghia, astăzi Muzeul de Artă Orientală. După ce aflăm povestea marelui Sfânt Musulman Sari Saltuk Baba Dede, plecăm spre Murighiol, la porțile deltei, unde vom fi găzduiți în următoarele patru nopți.
Ziua 2: Tulcea(aprox. 80 km)
Ridicăm ancora și pornim pe urmele patrimoniului din Tulcea, port dunărean ce a influențat, începând cu prima jumătate a secolului al XIX-lea, modernizarea Principatelor Române. Călătorim printre povești cu negustori, ingineri, funcționari, arhitecți și tot felul de alți burghezi dornici de îmbogățire și descoperim un oraș cu o bogată moștenire multi-etnică, varianta autohtonă a Babilonului la vremea aceea. Nu ratăm un prânz de pește pe faleza Dunării, poate chiar la restaurantul fondat de marele nostru campion Ivan Patzaichin. După prânz, vizităm Muzeul Deltei, pentru a afla mai multe despre geneza si evolutia, flora si fauna acestui loc unic, dar și Muzeul de Istorie și Arheologie, pentru a admira unul din tezaurele Hoardei de Aur, descoperire unicat în România. Nu pierdem șansa de a ne înviora urcând relaxat spre Monumentul Independenței, cel mai înalt punct al orașului pentru a ne bucura de panorama asupra Tulcei și brațelor deltei.
Ziua 3: Sarichioi – Jurilovca – Cetatea Enisala – Gura Portiței (aprox. 130 km)
După micul dejun plecăm spre Satele Albastre ale Deltei, Sarichioi și Jurilovca, numite așa datorită “albastrului deltaic” care îmbracă gospodăriile tradiţionale și pe care îl regăsim sub diverse forme în aceste două localităţi. În satele albastre se află cele mai mari comunităţi de lipoveni din România. Oamenii de pe aceste locuri sunt urmaşii ruşilor lipoveni exilaţi de prin părţile Donului şi Nistrului la începutul secolului al XIX-lea, care au refuzat să se supună regulilor canonice ale ţarului Petru cel Mare de modernizare a bisericii. Admirăm bisericile lipovenești de rit vechi din Sarichioi și Jurilovca și ne bucurăm de shopping-ul de basmale lipovenești pe o stradă a caselor albastre. Călătorim pe malul mării spre Cetatea Enisala, construită de negustori genovezi la sfârșitul secolului al XIII-lea, unul dintre cele mai bune perimetre din Europa pentru observarea păsărilor. De pe dealul unde se ridică cetatea, admirăm lacurile Babadag și Razim și natura sălbatică care le înconjoară. Poposim și la cea mai veche așezare de pe teritoriul românesc atestată într-un izvor antic, Argamum, orașul vechilor greci, unde se spune că ar fi poposit însăși corabia Argonauților. Continuăm explorarea Deltei de Sud și pornim pe apă, către ultima zonă de comunicare dintre Lacul Razim și Marea Neagră, Gura Portiței. Legănați de valuri, admirăm vestitul Cap Doloșman, insula Bisericuța, avanpostul fortificat al cetății Argamum și o dată acostați ne bucurăm de frumusețea plajei sălbatice de la Gura Portiței.
Ziua 4: Pădurea Letea sau Grindul Caraorman
Vă invităm să participați la o excursie opțională de o zi (extracost), în timpul căreia veți putea savura Delta Dunării în toata splendoarea ei. Putem alege între două variante. Pădurea Letea, inexplicabila gazdă a unor specii de plante subtropicale și a ultimilor cai sălbatici din Europa și satul Letea, cel mai bine conservat sat pescăresc din România cu oferta îmbietoare a unui prânz de pește în stil ucrainean; sau Grindul Caraorman cu Multisecularul Stejar Îngenunchiat, suprinzătoarea Masă a Tăcerii și, bineînțeles, cu posibilitatea unui prânz pescăresc deltaic autentic. Indiferent de alegere, plimbarea e spectaculoasă, fiindcă vom trece prin canale mici, înguste, unde sălciile cresc direct din apă, prin canale croite printre stuf, uneori cât să încapă o barcă, prin luminișuri sau lacuri pline de “covoare” de nuferi.
Ziua 5: Murighiol – Munții Măcinului – Cerna – Hârșova – București (aprox. 350 km)
Ne luăm rămas bun de la deltă și plecăm spre Munții Măcinului. Chiar la poalele munților oprim la un monument unicat în România, Basilica Paleocreștină de la Niculițel. Facem popas apoi în singurul sat de megleniți din România, la Casa Panait Cerna, probabil cel mai mare epigon al lui Mihai Eminescu. Traversăm Dunărea peste vadul folosit de oierii transilvăneni acum peste 200 de ani și ajungem în București pe seară.
Ce te va încânta în această călătorie
-Întâlnirea cu Satele Albastre și tradițiile vestiților pescari ai Deltei, lipovenii
-Legende și artele dobrogene ale Imperiului Otoman și bunătățile bucătăriei musulmane de la Babadag
-Plimbările cu barca pe canalele Dunării, navigând pe o apă de poveste făcută din covoare de nuferi colorați
-Letea, tărâm de basm al cailor sălbatici și al naturii neschimbate de mâna omului
-Dunele mişcătoare şi stejarii seculari de pe Grindul Caraorman
-Capodoperele titanilor picturii și sculpturii românești ”ascunse” într-un sat de pe malul Dunării și povestea doctorului de țară care i-a strâns la un loc
-Frumusețea celor mai vechi munți ai României la poalele cărora stă un monument unicat în Europa, martor al Secolelor Martiriului Sângeros al Creștinismului
Călătorește prin Dobrogea, loc al naşterii noastre creştine, pământ al vechilor vestigii şi al criptelor martirice și explorează alături de noi Delta Dunării, un ținut izolat deosebit de frumos, cu adevărat spectaculos în lunile de primăvară și toamnă.
Păsările sălbatice din Deltă
Delta Dunării este renumită pentru bogăția faunei sălbatice, oferind un habitat natural excepțional. Experții au ajuns la concluzia că Delta Dunării are cea mai bogată diversitate de păsări de pe planetă, pe teritoriul său fiind identificate peste 300 de specii de păsări din care 175 sunt originare de aici, iar restul – din țări îndepărtate din Europa, Asia, sau Africa. De-a lungul plimbărilor pe canale se pot zări pescăruși, stârci, egrete și o largă varietate de păsări de pădure. Pot fi observate chire, pescăruși și ocazional stoluri mari de pelicani; mai pot fi zărite lișițe, cufundari, ibiși, o abundență de păsări de apă în stufăriș. În coroanele copacilor parțial scufundați se găsesc colonii mixte de cormorani, anatide, stârci și egrete; aerul zumzăie de activitate cand puietul este adunat pentru începerea migrației. Sus, pe cer, se pot vedea vulturi, șoimi-vrabie, șoimi și ocazional vulturi cu coada albă cautând hrană.
Peștele prospăt
În Deltă, mesele constau în preparate din pește prins în ziua respectivă (crap, știucă, somn). În apele Dunării trăiesc circa 150 de specii de pești. Scrumbia înoată sute de kilometri pentru a-și depune ouăle, somnii ating uneori 400 kg, știucile își pândesc nemișcate prada, iar printre ele își croiesc drumuri șalăii, cegile, crapii, bibanii țepoși, roșioarele, carașii și plăticile. Sturionii marini – păstruga, morunul și nisetrul – adevărați monștri preistorici, cutreieră apele mării, oprindu-și uneori călătoria în plasele pescarilor.
Tulcea
Capitala Deltei, Tulcea, a fost poreclită “orașul de la poalele Deltei” încă de când negustorii greci au întemeiat aici un port. Centrul are suficiente atracții pentru a ține turiștii ocupați o jumătate de zi.
Vrei sa rezervi un bilet de avion? Sau doar o camera de hotel ? Ori poate pe amandoua. Agentia de turism Tourex iti pune la dispozitie cele mai bune oferte pentru biletele de avion. Cautam cele mai bune tarife de bilete de avion la orice companie aeriana doar pentru tine. Nu trebuie decat sa ne spui destinatia si perioada in care vrei sa calatoresti, iar oferta noastra va sosi cu promptitudine.
Iti reamintim ca iti facem rezervari la peste 90.000 de hoteluri din toata lumea. Pe langa oferta prezentata iti aducem la cunostinta si variatele oferte speciale pentru city break-uri, circuite sau sejururi precum si pachete de vacanta early booking sau last minute. Ofertele noastre includ servicii de asigurari medicale de calatorie, transferuri de la/catre aeroport etc.
Sau poate ai nevoie de ajutor pentru programarea urmatoarei calatorii de afaceri sau conferinte? Tourex e aici pentru tine. Agentii de turism “corporate” va ofera cele mai bune solutii de planificare a bugetului si a evenimentului pe care il pregatiti, cea mai buna oferta de cazare si zborul cel mai convenabil.