Plecare |
Loc in Camera Dubla |
24.05, 7.06, 14.06, 13.09, 20.09, 27.09, 4.10, 11.10.2021 |
199 € |
Supliment SGL: 60 euro
Reducere a 3-a persoană: 10 euro
Copil 0-2.99 ani: gratuit
Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
Servicii Incluse
-4 nopți de cazare la hotel spa 3*+, în Sovata
-Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
-Acces gratuit în zona de spa
-Vizite conform descrierii
-Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
-Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă
Nu sunt incluse
-Asigurarea storno
-Taxe și cheltuieli personale
-Excursiile opționale
-Mesele de prânz
-Intrările la obiectivele turistice
-Intrarea la Salina Praid
Excursii opționale neincluse în tarif
– Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la ateliere meșteșugărești din Corund: 25 euro/ persoană (vizitele la sit și ateliere, plimbarea cu căruța și degustarea de gemuri și siropuri sunt incluse în tarif)
Hotel Relax 3*+ www.hotelrelax.ro
Localizare: Hotelul Relax este situat într-o zonă liniștită a stațiuni, într-un peisaj montan deosebit și beneficiază de un design care îmbină plăcut stilul clasic cu cel rustic tip bavarez. Lacul Ursu, cel mai cunoscut lac sărat helioterm din România, se află la numai 5-10 minute de hotel.
Facilitățile hotelului
Restaurantul hotelului serveşte mâncăruri locale şi internaţionale, iar oaspeţii pot savura diverse băuturi la bar. De asemenea, se pot relaxa în grădina proprietăţii.
Facilitățile camerelor
Toate camerele hotelului sunt dotate standard cu televizor, minibar, telefon, balcon și Wi-Fi gratuit. Băile private au duș sau cadă și uscător de păr.
Ziua 1: București – Odorheiu Secuiesc – Sovata (aprox. 325 km)
Plecare din București. La Odorheiu Secuiesc, ne oprim pentru ceai și prăjituri în centrul istoric al orașului, frumos restaurat. Sosire la hotel în Sovata, unde petrecem următoarele 4 nopți. După amiază ne bucurăm de o plimbare ușoară pe Drumul Sării, în jurul lacurilor Ursu, Roșu, Verde și la Masivul de Sare.
Ziua 2: Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoș – Băile Tușnad – Fabrica de Bere Interzisă de la Sânsimion (aprox. 300 km)
Azi vom călători spre lacul Sfânta Ana, singurul lac din Europa așezat într-un crater vulcanic și către una dintre cele mai valoroase rezervaţii botanice ale României, Tinovul Mohoș. Facem un popas în Băile Tușnad, după care ne continuăm călătoria cu o vizită la fabrica de bere artizanală „Tiltott Csíki Sör” (Adevărata Bere Interzisă) din Sânsimion, o bere meșteșugită, nepasteurizată, fără aditivi și conservanți, unde vom afla povestea războiului pentru brandul de bere Ciuc. La final avem parte de o degustare pentru un drum de întoarcere vesel şi lin.
Ziua 3: Târgu-Mureș – Reghin – Castelul din Brâncovenești (150 km)
În Târgu-Mureș vă invităm la un tur ghidat prin centrul istoric, printre clădiri frumoase în stil secesionist. Admirăm majolica viu colorată de pe acoperișul Palatului Culturii, descoperim colecția de circa 40.000 de volume, unele foarte rare, adunată de contele Samuel Teleki în Biblioteca Bolyai-Teleki și facem o plimbare prin cetate. Apoi spre Reghin, Orașul Viorii, unde vizităm un atelier de lutier. Aflăm cum se crează vioara perfectă și care sunt secretele ce transformă lemnul într-un instrument armonios. Încheiem cu castelul din Brâncoveneşti, o bijuterie în stil renascentist, care şi-a redeschis porţile pentru vizitatori.
Ziua 4: Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la atelierele meșteșugărești din Corund (aprox. 50 km)
Opțional excursie de descoperire a specificul cultural din zona Corundului. Începem cu o plimbare cu căruța prin peisajul feeric al cătunurilor Fântâna Brazilor și Valea lui Pavel, ce s-au format pe un platou vulcanic. Aici vizităm situl Natur 2000 Tinovul de la Fântâna Brazilor, pentru a cunoaște flora și fauna specifică tundrei și taigauăi, relicve glaciare și specii ocrotite. Apoi ne răsfățăm degustând gemuri și siropuri produse exclusiv din fructe de pădure culese din regiune, la o gospodărie. Urmează vizita la Corund, cel mai mare centru de artizanat din țară, cu peste 1500 de locuitori implicați în producerea produselor artizanale. Ne plimbăm pe străzile Corundului pentru a admira și cunoaște motivele tradiționale cioplite în porțile secuiești și vizităm trei ateliere (ceramică, iască și țesătorie). Încheiem cu un kürtöskalács și o vizită la Salina Praid.
Ziua 5: Dârjiu – Castelul Contelui Kálnoky – București (aprox. 350 km)
Ne îndreptăm spre Dârjiu, un mic sat din Harghita, cu drumuri pietruite și case vesele, devenit punct de atracție pentru numeroși turiști din țară și străinătate. Vizităm biserica fortificată, singura biserică maghiară din România protejată UNESCO și inclusă pe lista Patrimoniului Mondial. Apoi poposim în Micloșoara, unde luăm contact cu o reședință nobiliară tipică pentru arhitectura grofilor locali. La final propunem o „oprire veselă” la o distilărie de palincă din Sf. Gheorghe.
Ne aventurăm pe căile nebătătorite ale Transilvaniei pentru a descoperi ținutul conacelor, al pădurilor și al vulcanilor. Fiecare oprire de pe traseu e ca un mic giuvaer proaspăt descoperit care pune un zâmbet larg pe fața călătorului: fie că e vorba de a poza singurul lac așezat într-un crater vulcanic din Europa; sau de a trece pragul unora dintre cele mai romantice domenii nobiliare ale Transilvaniei; sau de a vizita locurile de care s-a îndrăgostit chiar prințul Charles; sau de a uita cum trece timpul admirand cele 40.000 de volume din Biblioteca Bolyai-Teleki strânse cu grijă de contele Samuel Teleki la Târgu Mureș; și, nu în ultimul rând de a afla care sunt secretele ce transformă lemnul în instrumente armonioase în Orașul Viorilor, Reghin.
Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș
Lacul Sfânta Ana este un lac vulcanic, fiind singurul astfel de lac de pe întreg teritoriul României. Lacul este aşezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu, din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente erupţii vulcanice în Carpaţi şi în Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani. Vizavi de Lacul Sfânta Ana se mai află un crater vulcanic, de 4 ori mai mare ca fratele său mai celebru, care însă s-a camuflat într-o pătură pufoasă şi plutitoare: Tinovul Mohoș sau “lacul cu mușchi”. Întreaga zonă a fost declarată rezervație naturală și merită vizitată pentru unicitatea ei, dar și pentru frumusețile pe care le adăpostește.
Fabrica de Bere Interzisă de la Sânsimion
În localitatea harghiteană Sânsimion, omul de afaceri Andras Lenard a preluat în 2013 o distilerie în ruine abandonată după căderea comunismului și a început o mică afacere cu bere artizanală comercializată sub brandul Csíki Sör (varianta în maghiară pentru Bere Ciuc). Oficialii Heineken Romania, care au preluat în 2003 fabrica de bere din Miercurea Ciuc şi sunt proprietari ai brandului “Ciuc”, au intentat un proces în 2014 acuzând concurenţa neloială. În acest context, investitorul a modificat eticheta produsului fabricat la Sânsimion adăugând particula “Igazi”. Numele “Igazi Csíki Sör” se traduce prin “Adevărata Bere Ciuc”. Ulterior, procesul a continuat în jurul noii denumiri. O decizie judecătorească din primăvara anului 2017 îi interzice lui Andras Lenard şi folosirea brandului “Igazi Csíki Sör”. Cu toate acestea, berea continuă să fie produsă şi comercializată acum sub numele “Igazi Tiltott Sör” (Adevărata Bere Interzisă). Fabrica din Sânsimion a început în 2013 cu un volum mic, de 20.000 de sticle îmbuteliate zilnic, dar a ajuns acum la o producţie de patru ori mai mare. 60% din berea produsă în localitatea din Harghita este comercializată în Ungaria.
Castelul din Brâncoveneşti
La mică distanță de Reghin, în localitatea Brâncovenești, se află Castelul Kemény, o bijuterie în stil renascentist. Ansamblul arhitectonic a fost construit în secolul al XV-lea de către familia nobilului Losonczi Dezsofi, iar în următorii 150 de ani proprietarii s-au schimbat de mai multe ori. A fost naționalizat la 2 martie 1949, o dată cu Reforma agrară, împreună cu toată averea clasei nobiliare. În perioada comunistă a fost utilizat ca închisoare, școală de corecție și centru de recuperare și reabilitare. În 2014, după retrocedare și renovare, Castelul familiei Kemény a deschis porțile pentru vizitatori.
Reghin
Supranumit “Oraşul Viorilor”, Reghinul are numeroşi lutieri în ale căror ateliere se creează chitare, viori, viole şi violoncele ce ajung în mâinile muzicienilor din întreaga lume. Tradiția făuritorilor de instrumente muzicale la Reghin a început cu peste 200 de ani în urmă. Există un loc, nu departe de oraș, în Munții Gurghiului, căruia localnicii îi spun Valea Italianului. Acolo au descoperit lutierii italieni muzica pe care codrul românesc o poate cânta. Au gasit lemn de paltin cu o rezonanță deosebită, din care se face 70% din corpul unei viori, dar și molid. Astfel s-a ajuns ca cioplitorii în lemn din Reghin și din satele învecinate să învețe cum se fac diverse componente ale unei viori, pe care le trimiteau apoi în Italia, unde meșterii de acolo le îmbinau, obținând produsul finit. Abia în anul 1951 românii au început să facă ei înșiși instrumentele muzicale.
Corund
Localitatea este cunoscută pentru produsele de ceramică populară și târgurile de de olărit. Olăritul a fost meșteșugul practicat de localnici încă din timpul Evului Mediu, în zilele noastre devenind o ramură a industriei locale din Corund. Meșterii uniți în bresle își vând produsele la târgurile meșteșugărești. În prezent, târgul cu produsele ceramice tradiționale și cele cu motive moderne care țin pasul cu cerințele pieței se află de-a lungul drumului principal. Coloana prăvăliilor care se țntinde pe mai mulți kilometric oferă o priveliște spectaculoasă chiar și de la distanță, iar dacă ne apropiem, ne vom delecta ascultând poveștile meșterilor. Atelierele lor stau deschise pentru ochii curioșilor.
Salina Praid
Salina Praid este una dintre cele mai mari mine de sare din țară și Europa, exploatarea ei constituind de sute de ani sursă de venit pentru localnici. Cu o adâncime de 2.700 metri și rezerve de aproape 500 de ani, salina este o adevarată comoară pentru economia Transilvaniei. Aerul este puternic ionizat, deosebit de eficient în tratarea afecțiunilor respiratorii. Temperatura, în orice anotimp al anului este de 16 grade Celsius.
Biserica fortificată de la Dârjiu
Biserica din Dârjiu, declarată monument UNESCO, este una dintre cele mai importante biserici fortificate din Transilvania. Lăcaşul de cult a fost ridicat în anul 1270, construit în stilul arhitectonic romanic, caracteristic acelor vremuri. În afară de rolul ei spiritual și de apărare, biserica este folosită de sute de ani pentru păstrarea proviziilor de hrană. Încăperile înalte de peste cinci metri și zidurile foarte groase, fac ca în interior să fie o adevărată oază de răcoare, care creează un climat favorabil păstrării alimentelor (slănină afumată, ciolane de porc, cărneturi și cârnați etc). Cuiele de care se atârnă proviziile se moștenesc din generaţie în generaţie – cândva, numărul lor indica nivelul de bunăstare ale deținătorilor. S-au păstrat toate obiceiurile și regulile legate de modul de păstrare și administrare a proviziilor.
Castelul Contelui Kálnoky
Castelul Kálnoky datează din anul 1500, fiind de fapt conacul de vânătoare al familiei contelui Kálnoky. Este construit în stil renascentist, având decorații pictate pe pereți. Abandonat mai bine de 50 de ani, în prezent, după retrocedarea lui familiei, castelul a fost renovat. Legenda spune că în secolul XIII, în timpul unei vânători, regele Ungariei a fost salvat de un secui numit Kálnoky. Secuiul l-a țintit cu săgeata pe ursul care se năpustise asupra monarhului și l-a omorât, salvând astfel viața acestuia. Ca recunoștință, regele l-a înnobilat, oferindu-i totodata și moșia de la Micloșoara. Și acum, pe stema familiei se vede un urs străpuns de săgeată. Astăzi, contele Tibor a făcut din moșii o zonă destinată turismului rural ecologic a cărei principală atracție este Castelul Kálnoky. Zona este cunoscută printre turiștii străini, datorită vizitelor constante ale Prințului Charles în zonă.
Vrei sa rezervi un bilet de avion? Sau doar o camera de hotel ? Ori poate pe amandoua. Agentia de turism Tourex iti pune la dispozitie cele mai bune oferte pentru biletele de avion. Cautam cele mai bune tarife de bilete de avion la orice companie aeriana doar pentru tine. Nu trebuie decat sa ne spui destinatia si perioada in care vrei sa calatoresti, iar oferta noastra va sosi cu promptitudine.
Iti reamintim ca iti facem rezervari la peste 90.000 de hoteluri din toata lumea. Pe langa oferta prezentata iti aducem la cunostinta si variatele oferte speciale pentru city break-uri, circuite sau sejururi precum si pachete de vacanta early booking sau last minute. Ofertele noastre includ servicii de asigurari medicale de calatorie, transferuri de la/catre aeroport etc.
Sau poate ai nevoie de ajutor pentru programarea urmatoarei calatorii de afaceri sau conferinte? Tourex e aici pentru tine. Agentii de turism “corporate” va ofera cele mai bune solutii de planificare a bugetului si a evenimentului pe care il pregatiti, cea mai buna oferta de cazare si zborul cel mai convenabil.