Koln - Obiective si atractii turistice din Koln, Germania

DESCOPERITI VIBRANTUL ORAS KOLN

Koln este unul dintre orasele germane ce poate fi caracterizat in cateva cuvinte: ospitalier, plin de viata si cu o arhitectura uimitoare. Cel mai mare oras de pe malurile Rinului, Koln, a fost aproape distrus in intregime in timpul celui de-al doilea razboi mondial iar reconstructia orasului a fost facuta intr-un mod inteligent asa ca rezultatul este uimitor.

Alegeti sa va petreceti vacanta in Koln si veti descoperi cu uimire o metropola infloritoare cu o latura artistica in plina dezvoltare dar si cu un apetit pentru bere si cu multe alte atractii turistice demne de a fi vizitate.

Una dintre cele mai frumoase si cunoscute structuri religioase din intreaga lume, Catedrala din Koln, se numara printre obiectivele turistice ce nu trebuie ratate. Catedrala, o capodopera a arhitecturii medievale/gotice cu turnurile sale ce se inalta semete, a fost construita inca din secolul XIII dar a fost finalizata tocmai in secolul XIX. Asa ca merita sa urcati cele 509 trepte ale turnului sudic intrucat privelistea orasului va va lasa fara cuvinte.

Koln este un oras al bisericilor astfel ca veti putea descoperi peste o duzina de exemple graitoare ale stilului romanesc ce doar asteapta sa fie descoperite. Bisericile au fost ridicate intre secolele X si XIII.

Daca va petreceti vacanta alaturi de familie atunci nu trebuie sa ratati o escapada la gradina zoologica, care este una dintre cele mai frumoase din Europa. Imaginati-va mii de animale intr-o adevarata gradina botanica. Probabil aici sunt gazduite peste 500 de specii de animale.

Fiind considerat unul dintre cele mai pline cultura, dintre orasele europene, Koln-ul se mandreste cu cele peste 100 de galerii de arta si muzee, dintre care unele sunt de prim rang. Iar dintre acestea atractia principala o constituie Muzeul Ludwig, care gazduieste capodopere ale artei moderne realizate de artisti ilustri precum Picasso, Dali si Warhol.

Muzeul Wallraff-Richartz, unul dintre cele mai vechi din Koln, gazduieste operele unor cunoscuti artisti precum Renoir, Van Gogh, Cézanne, Munch, Monet, Manet si multi altii!

Alte muzee atractive ar fi Muzeul Römischer-Germanisches, cu expozitiile sale ce includ artefacte romane si Muzeul Imhoff-Stollwerck – cunoscut si sub numele de Muzeul Ciocolatei!

Viata de noapte din Koln este destul de agitata asa ca puteti savura linistiti berea locala din nenumaratele berarii ce le puteti intalni in special in districtul Altstadt. Pe de alta parte puteti profita din plin de barurile, restaurantele moderne si cluburile de noapte agitate situate in districtul Belgische Viertel.

Galerie poze Koln