Plecare |
Loc in Camera Dubla |
13.05, 20.05, 27.05, 3.06, 2.09, 9.09, 16.09, 23.09, 30.09.2024 |
275 € |
-Supliment SGL: 60 euro
-Reducere a 3-a persoană: 10 euro
-Copil 0-2.99 ani: gratuit
-Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
Servicii Incluse
-4 nopți de cazare la hotel 3*+ în Gura Humorului
– Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
-Seară câmpenească cu muzică de petrecere și bucate alese
-Vizite conform descrierii
-Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
– Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă
Nu sunt incluse
-Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)
-Taxe și cheltuieli personale
-Intrările la obiectivele turistice
-Excursiile opționale
Excursii opționale neincluse în tarif
-Ținutul Neamțului, de la mănăstiri la arta populară: 25 euro/ persoană (intrările la obiectivele turistice nu sunt incluse)
Hotel Floare de Colț 3* – www.hotelfloaredecolt.ro
Localizare Hotelul Floare de Colț este situat în natură, în localitatea Mănăstirea Humorului, la 2 km de Mănăstirea Humor.
Facilitățile hotelului Hotelul dispune de restaurant, bar, grădină, terasă, tenis de masă și loc de joacă pentru copii.Internet wireless este disponibil în întregul hotel şi este gratuit. Restaurantul oferă specialităţi bucovinene şi preparate internaționale.
Facilitățile camerelor Camerele recent renovate dețin următoarele facilități: TV prin cablu, telefon, acces gratuit la internet. Camere sunt dotate cu băi moderne cu duș sau cadă, cosmetice de baie, și uscător de păr.
Ziua 1: Cheile Bicazului – Piatra Neamț – Gura Humorului (520 km)
Plecăm din București dis–de–dimineață. Orele prânzului ne surprind în pitoreasca zonă a munților Hășmaș astfel încât, cu entuziasmul activat de peisaj, ne pregătim aparatele de fotografiat. Imortalizăm atracțiile spectaculosului defileu al Cheilor Bicazului și Piatra de Altar, imagine–simbol cu trecut legendar. Oprim pentru delicatese locale, în imediata apropiere a Lacului Roșu și apoi ne continuăm traseul prin Ținutul Neamțului. Admirăm telecabina suspendată, în drum spre Cozla, în timp ce povestim despre Petrodava. Pentru că drumul nostru trece prin Piatra Neamț, profităm de ocazie și vizităm Curtea Domnească și Turnul lui Ștefan cel Mare. Sosim în Gura Humorului spre seară și ne bucurăm pentru urmatoarele 4 nopți, de atmosfera tipic bucovineană.
Ziua 2: Muzeul Oului din Vama – Moldovița – Sucevița – Marginea – Mănăstirea Putna – Chilia lui Daniil Sihastru (aprox. 170 km)
O zi în care ne lăsăm ghidați în tainele celor mai spectaculoase mănăstiri din Bucovina, dar și prin mesteșugurile locale. Mărturii istorice de o excepțională valoare, armonios integrate în peisaj, mănăstirile pictate din Bucovina sunt considerate, pe drept cuvânt, capodopere ale artei și arhitecturii mondiale, multe dintre ele fiind incluse în patrimoniul UNESCO. Trecem poarta celor mai frumoase dintre ele: Moldovița și Sucevița, fără a uita de Putna lui Ștefan cel Mare. În drumul spre Moldovița ne abatem spre Muzeul Oului din Vama, loc fascinant, grație colecției inedite cu mii de exponate. Mii de exponate și-un singur cuvânt cheie – migală. Participăm la o prezentare pentru a înțelege tehnica și simbolistica procedeului de închistrare. Pentru cei care au ocazia să ajungă în Bucovina, Chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna și atelierul de ceramică neagră din Marginea, unde vedem ultimii olari tradiționali în acțiune, sunt obiective care nu pot fi ratate.
Ziua 3: Fălticeni – Ipotești – Botoșani – Suceava (190 km)
Pășim pe urmele lui Ion Irimescu, unul dintre cei mai importanți sculptori români ai ultimei jumatati de secol, î n Muzeul de Arta din Falticeni. Falticeni e prin excelență acel recipient mic în care se păstrează esențele tari. Depun mărturie o Galerie a Oamenilor de Seamă și trei muzee unicat. Apoi către Ipotești, pentru a vedea casa copila riei poetului Eminescu. Drumul trece cat
nici nu clipești pentru că despre Eminescu e lesne să vorbești, iar discuțiile se nasc interactiv și cu patos firesc. Despre copilărie, curiozități de autodidact, animozități ocazionale, povești de iubire, diferențele marcante dintre poet și gazetar, sau teoriile sfârșitului trist, nimic nu e de omis. Poposim ulterior în Botoșani, pentru un tur pietonal prin centrul vechi, admirând superbele case reabilitate și ascultând povestea comunităților evreiești sau armenești, fără de care orașul moldav n-ar fi întrunit trăsături la fel de pitorești. Încheiem ziua la Suceava, oraș încărcat de istorie în care influența și moștenirea lui Ștefan cel Mare se face resimțită parcă mai tare. Trecem poarta Cetății Domnești, luând urma istoriilor despre tezaurul pierdut, portari hătmani de ispravă, atacuri polone sau otomane, dar și unele contemporane. Încheiem turul cu o plimbare pe ulițele Satului Bucovinean.
Ziua 4: Mănăstirile Neamțului – Humulești – Târpești (200 km)
Fie alegi să rămâi în oraș, fie te înscrii în excursia opțională (extracost) care îți dezvălui Ținutul Neamțului, având în vizor două dintre cele mai vechi și impunătoare mănăstiri din Moldova: Agapia și Neamț. Ascunsă privirii printre codrii seculari, învăluită în veșmântu-i alb imaculat, Agapia ni se relevă luminoasă ca o icoană. Interiorul zugrăvit de Nicolae Grigorescu este la fel de impresionant. Tot în Agapia trecem pragul atelierului de țesut și vizităm Muzeul Vivant sau casa părinților lui Alexandru Vlahuță, locul în care autorul României Pitorești invita nume ale vieții literar-artistice. Vizităm și Mănăstirea Neamț, o șansă unică de a afla conotațiile mistice ale celui impresionant osuar sau ce este acela un amprentar. După-amiază oprim în Humulești, la Muzeul Memorial Ion Creangă, o căsuță veche păstrată cu grijă, în interiorul căreia domneṣte farmecul copilăriei celui mai mare povestitor român. Încheiem ziua la Casa Măștilor din Târpești, un obiectiv surprinzător și o colecție amplă de autor.
Ziua 5: Humor – Voroneț – Hanul Ancuței – București (aprox. 490 km)
Nu părăsim al Bucovinei pridvor făra încă o dublă descindere monahală la Humor și Voroneț. Încetinim pasul înaintea renumitei fresce în cinci registre pentru a analiza minunata disonanță între tehnicile picturii zis–naive și amploarea materialul informativ creativ inserat. Ca ultim popas bucovinean, Hanul Ancuței rămâne imaginea, nostalgic suprinsă în scriitura sadoveniană, cea mai de seamă. Atrași de miresmele îmbietoare gustăm cu nesaț vinul și bucatele locale. Luam la final o pereche de poale–n brâu ca sufertaș și pe aici ț–e drumul! spre…oraș. Ajungem în București în cursul serii.
O călătorie printr-un ținut de poveste, în care avem ocazia să descoperim mănăstirile pictate, capodopere ale artei și arhitecturii mondiale, vechea capitala moldavă și câteva din cele mai frumoase castele din țară.
Mănăstirile pictate din Bucovina
Mărturii istorice de o excepțională valoare, armonios integrate în peisaj, mănăstirile pictate din Bucovina sunt considerate, pe drept cuvânt, capodopere ale artei și arhitecturii mondiale, multe dintre ele fiind incluse în patrimoniul UNESCO. Întemeiate în secolele al XV-lea și al XVI-lea, au fost adevărate bastioane ale ortodoxiei în vremuri de mare primejdie din partea invadatorilor păgâni. Grigore Roșca, mitropolit al Moldovei la mijlocul sec. al XV-lea, este creditat cu lansarea ideii pictării pereților exteriori cu scene și apocrife biblice spre folosul credincioșilor analfabeți. Aceste fresce, datând de la finele epocii medievale, au fost realizate urmând în general canoanele bizantine, dar se simte influența puternică a elementelor din arta populară și mitologia locală. Se știu puține despre autorii lor, dar măiestria cu care au lucrat aceștia a fost atât de remarcabilă, încât picturile și-au păstrat culorile vii și acum, dupa 450 de ani de expunere la intemperii.
Mănăstirile ținutului Neamț
În județul Neamț întâlnim unele dintre cele mai vechi și impunătoare mănăstiri din Moldova: Agapia, Văratec, Neamț, Sihăstria, Secu și altele. Amplasate într-un cadru natural deosebit de pitoresc și îngrijite cu multă dragoste de măicuțe și călugări, mănăstirile ortodoxe din Neamț sunt adevarate comori culturale si spirituale care trebuie văzute cel puțin o dată în viață.
Iași
Iașiul este capitala provinciei și probabil cel mai frumos oraș al său. Este locul unde s-a realizat Unirea Principatelor Române și unde se găsesc prima universitate din țară (Universitatea Al. Ioan Cuza), primul muzeu memorial literar (Bojdeuca lui Creangă), cel mai vechi teatru (Teatrul Național Vasile Alecsandri) și prima gradină botanică (Grădina Botanică Anastasie Fătu). Iașiul este asociat cu numele poetului Mihai Eminescu, al prozatorului Ion Creangă, al istoricului Nicolae Iorga, al marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza, al oratorului Mihail Kogalniceanu, precum și al multor alte mari talente care au dus la înflorirea vieții culturale și intelectuale. Piețele largi, arhitectura superbă, muzeele cu exponate de mare valoare și viața universitară animată, au transformat acest vechi oraș într-una dintre cele mai atractive destinații turistice din România.
Palatul Cuza de la Ruginoasa
Construit de către boierul Săndulache Sturdza în anul 1804 și reamenajat în stil neogotic de Costache Sturdza, palatul a fost cumpărat 12 ani mai târziu de familia Cuza. Fosta reședința de vară a domnitorului și în prezent Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza”, reprezintă o surpriză imensă pentru vizitatori. Impunătorul palatul a fost restaurat de curând, după o atentă documentare, folosind tehnologie de ultimă oră. O hologramă a lui Alexandru Ioan Cuza, vorbindu-le românilor surprinde vizitatorii în palat. Interiorul extrem de frumos, introduce oaspeții în atmosfera secolului XIX.
Castelul Sturdza de la Miclăușeni
Castelul Sturdza îşi datorează existența tot unui membru al familiei Sturdza, mai exact George Sturdza care l-a construit între anii 1880 şi 1904. Decorațiunile exterioare ale palatului, în stil neogotic, sunt nemaiîntâlnite în România, iar picturile interioare în stil Art Nouveau sunt cele originale. Parcul de la Miclăuşeni este cel mai mare parc dendrologic privat, cu o suprafaţă de 30 ha. O data, pe moșia palatului se cultivau citrice și plante exotice, parcul era cândva împânzit de palmieri, iar în interiorul palatului te puteai răsfăța într-o saună.
Humuleștii lui Creangă
La Humuleṣti vei descoperi pitită printre blocuri ṣi vile noi, o căsuṭă veche păstrată cu grijă în interiorul căreia domneṣte farmecul copilăriei celui mai mare povestitor român, Ion Creangă. Casa Creangă, cu toate lucrurile expuse în ea, reprezintă tipul de locuinṭă sătească, foarte des întâlnită în aceste locuri acum două veacuri. Deṣi casa este vizitată pentru faima scriitorului, vizitatorul ajuns aici are prilejul de a face o incursiune într-un timp ṣi spaṭiu pierdut. Conservată cu grijă pentru generaṭiile viitoare, casa reprezintă un prețios monument de arhitectură populară al neamului românesc.
Muzeul Neculai Popa din Târpești
Nascut în 1913, Neculai Popa a fost un artist desavârșit și un colecționar pasionat de arta populară autentică și de obiecte folclorice. Măștile populare și costumele bogat colorate create de către el și soția sa, Elena sunt cunoscute în întreaga lume. Neculai Popa este renumit pentru muzeul popular ridicat în anii ‘70, cu eforturile proprii, în gospodaria sa din Târpești, care reprezintă astăzi unul dintre cele mai frumoase și interesante muzee din Moldova. Muzeul adăpostește peste 3000 de exponate, începând de la ceramica Cucuteni și obiecte dacice și până la obiecte populare de lemn, ceramică, fier, bani, împletituri și straie din diferite perioade istorice.
Chilia lui Daniil Sihastru
Unul din cei mai populari sfinți moldoveni din toate timpurile a fost Daniil Sihastrul. După ce a atins ultima treaptă a călugăriei, Daniil s-a retras într-un loc tăinuit, în apropierea satului Putna. Acolo a gasit o stâncă, unde a dăltuit cu mare efort un paraclis, iar dedesubt o încăpere, săpată tot în piatră, care îi slujea drept chilie. Aici a trait 20 de ani, timp în care monahi ori pustnici din toata țara veneau la el pentru a primi îndemnuri și sfaturi. Se spune că tânărul Ștefan, refugiat în pădure de frica unchiului său Petru Aron, ucigașul tatălui său, și-a găsit adăpost tocmai în chilia sihastrului Daniil, care l-a întărit și încurajat. Tot atunci, Cuviosul Daniil a prezis tânărului Ștefan, copleșit de durere și deznădejde, că nu peste multă vreme va urca pe tronul tatălui său Bogdan II și al bunicului său Alexandru cel Bun. Ștefan Vodă l-a cercetat pe Sihastrul Daniil și în anii lui de domnie, atât în vremuri de pace, cât și în vremuri de cumpănă pentru țară.
Atelierul de ceramică neagră Marginea
Meșterii din Marginea produc ceramică neagră unică în lume, după o tehnică ce are origini dacice. Ea se mai întâlnește astăzi numai în atelierele de olărit din Marginea și aici puteți urmări ultimii olari tradiționali în acțiune. Tehnica s-a pastrat până azi, iar formele vaselor sunt și ele din vremuri străvechi.
Cheile Bicazului și Lacul Roșu
Lacu Roșu este cel mai mare lac natural montan din România, situat la poalele Munților Hașmașu Mare. În aval de Lacu Roșu încep Cheile Bicazului, chei în Carpații Orientali, care fac legătura între Transilvania și Moldova. Drumul prin chei este unul dintre cele mai spectaculoase din țară.
Vrei sa rezervi un bilet de avion? Sau doar o camera de hotel ? Ori poate pe amandoua. Agentia de turism Tourex iti pune la dispozitie cele mai bune oferte pentru biletele de avion. Cautam cele mai bune tarife de bilete de avion la orice companie aeriana doar pentru tine. Nu trebuie decat sa ne spui destinatia si perioada in care vrei sa calatoresti, iar oferta noastra va sosi cu promptitudine.
Iti reamintim ca iti facem rezervari la peste 90.000 de hoteluri din toata lumea. Pe langa oferta prezentata iti aducem la cunostinta si variatele oferte speciale pentru city break-uri, circuite sau sejururi precum si pachete de vacanta early booking sau last minute. Ofertele noastre includ servicii de asigurari medicale de calatorie, transferuri de la/catre aeroport etc.
Sau poate ai nevoie de ajutor pentru programarea urmatoarei calatorii de afaceri sau conferinte? Tourex e aici pentru tine. Agentii de turism “corporate” va ofera cele mai bune solutii de planificare a bugetului si a evenimentului pe care il pregatiti, cea mai buna oferta de cazare si zborul cel mai convenabil.