Plecare |
Loc in Camera Dubla |
29.12.2023 |
400 € |
-Supliment SGL: 80 euro
-Reducere a 3-a persoană: 10 euro
-Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.
Servicii Incluse
-4 nopți de cazare la hotel 3*+, în stațiunea Ocna Sibiului
-Mic dejun și cină
-Primire cu plăcintă tradițională și rachiu de prune la sosire
-Petrecere de revelion cu cină festivă, pachet de băuturi, muzică live, ansamblu folcloric și spectacol de artificii
-Plimbare la complexul de lacuri sărate și în stațiunea Ocna Sibiului
-Vizită ghidată la Sibiu
-Alte vizite conform descrierii
-Transport cu autocar modern, cu climatizare
-Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă
Nu sunt incluse
-Asigurarea storno
-Cheltuieli personale
-Intrările la obiectivele turistice
-Excursiile opționale
Excursii opționale neincluse în tarif
-Sebeș și cetatea Alba Carolina: 25 euro/ persoană
Hotel Helios 3+ www.ocnasibiului.com.ro
Localizare Hotel Helios face parte din Complexul Balnear Jasmine și se află în stațiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului.
Facilitățile hotelului Restaurantul hotelului oferă preparate din bucătăria românească, iar la bar se pot savura diverse băuturi. Oaspeții se pot relaxa în grădina complexului sau pe
terasă. Accesul wireless este gratuit în întreaga proprietate.
Facilitățile camerelor Toate camerele au TV cu ecran plat cu canale prin cablu, telefon, seif și baie privată.
Ce-ar fi ca Revelionul de anul acesta să fie o călătorie în căutarea stării de bine? Ei bine, îți propunem o excursie la Ocna Sibiului. Vom descoperi farmecul neîmblânzit al stațiunii Ocna Sibiului și pleiada lacurilor sărate, vom admira Sebeșului istoric, ne vom lăsa vrăjiți de poveștile din Castrum Sex (Sighișoara) și de misterele cetății mândre din Slimnic și vom afla firesc
că atingerea stării de bine, nu se numără printre lucrurile complicate. Nu e o simplă călătorie, ci cel mai frumos cadou pe care ți-l poți face.
Vineri, 29.12: București – Călimănești – Ocna Sibiului (aprox. 300 km)
După plecarea matinală din București, pitoreasca Vale a Oltului merită a fi nu doar traversată, dar și admirată. Și cum nu o putem face exclusiv de la înălțimea roților de autocar, coborâm pentru a lua la pas ulițele Muzeului Vâlcean. Ne reluam drumul și sosim în Ocna Sibiului, stațiunea-gazdă pentru următoarele 4 nopți, unde suntem întâmpinați cu plăcintă tradițională și rachiu de prune.
Sâmbătă, 30.12: Sebeș și cetatea Alba Carolina (aprox. 200 km)
Începem ziua cu planuri pline de culoare (excursie opțională). Luăm calea Sebeșului, unul dintre burgurile privilegiate de către Sigismund de Luxemburg. De pe lista obiectivelor ce fac mândria centrului vechi, amintim repere ca Biserica Evanghelică, Halele Breslelor, Turnul Studentului sau Casa Franz Binder,
exploratorul al cărui nume e purtat de primul și singurul muzeu de etnografie universală din țară. Continuăm cu o vizită la Alba Carolina, cetatea restaurată din Alba Iulia, pusă la patru ace cu ocazia Centenarului. Vizităm obiectivele romane ale castrului Apulum, aflăm povestea Marchizul de Vauban, geniul militar din spatele fortificațiilor și ne lăsăm sufletul să se încarce de istoria orașului.
Duminică, 31.04: Ocna Sibiului – Petrecere de Revelion
Astăzi vă invităm la o ieșire în decor: o plimbare prin stațiunea Ocna Sibiului și în complexul de lacuri sărate în aer liber, formate prin inundarea a șase vechi saline. Apoi revenim la hotel să ne pregătim pentru petrecerea de Revelion. Ne distrăm împreună așteptând sosirea Noului An, pe care îl întâmpinăm cu veselie.
Luni, 1.01: Tur de Sibiu – Cină festivă (aprox. 30 km)
După un mic dejun copios servit mai târziu, ne așteaptă nimeni altul decât orașul Sibiu. Iarna îi conferă un farmec cu totul aparte acestui oraș festivalier, cu clădiri istorice pastelate și piețe însuflețite de lumini și ghirlande elegante. Admirăm Turnul Sfatului, trecem peste Podul Minciunilor și prin Pasajul Scărilor și nu ratăm cea mai frumoasă stradă din oraș, Strada Cetății. Iată-ne apoi din nou ajunși printre lacuri, la Ocna Sibiului, unde continuăm atmosfera festivă a începutului de an.
Marți, 2.01: Ocna Sibiului – București (aprox. 300 km)
După micul dejun ne luăm rămas-bun de la gazde și ne îndreptăm spre casă.
Transilvania este un ținut “ca-n povești”. Și când poveștile românilor, sașilor și maghiarilor sunt puse la un loc timp de secole, iese o minunăție de basm cu biserici fortificate gotice, palate baroce, orașe medievale și fațade de case de lut ars colorat, care te îmbie să tot vii și revii, să te încarci de frumusețe și bucurie din partea locului. Un loc aparte în acest peisaj îl ocupă Sibiul, bijuterie arhitecturală ale cărei străzi pitorești și muzee te poartă pe tărâmuri medievale, pline de farmec și chef de descoperire.
Sibiu
Frumos oraș medieval, centru de putere al sașilor din Transilvania, fosta Capitală Culturală Europeană și bijuterie arhitecturală a României. Piețele largi, monumentele superbe, muzeele cu exponate de mare valoare și festivalurile pline de culoare au transformat acest vechi oraș într-una dintre cele mai atractive destinații turistice din România.
Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA
Așezat într-un cadru natural de vis, la poalele munților și la marginea pădurii Dumbrava, superbul Muzeu ASTRA prezintă într-o manieră extrem de atrăgătoare lumea satului românesc, în cele peste 350 de clădiri răspândite pe o suprafață generoasă. Muzeul a fost inaugurat în 1905 și s-a născut din dorinţa românilor ardeleni de a-şi defini propria identitate etnoculturală în conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar şi pe fondul emancipării culturale a tuturor popoarelor din centrul şi sud-estul Europei, având ca model muzeele deja constituite ale saşilor, ungurilor şi secuilor. Cumulează cea mai complexă colecție de monumente de arhitectură și tehnică populară din România.
Muzeul Brukenthal
După revenirea sa la Sibiu în calitate de Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei (1777-1787), baronul Samuel von Brukenthal şi-a adus şi colecţiile, iar Calendarul lui Hochmeister pe anul 1790 menţionează printre atracţiile oraşului, pinacoteca formată din 800 de tablouri şi dispusă în 13 săli ale Palatului Brukenthal. Pe parcursul timpului colecţiile s-au îmbogăţit atât prin achiziţii, cât şi prin donaţii. În afara unui număr apreciabil de opere de artă românești și occidentale, Muzeul Brukenthal prezintă și sculpturi religioase din lemn din Transilvania, datând din secolele al XV-lea și al XVI-lea, precum și icoane românești din secolul al XVIII-lea. Adevărata comoară se află la etajul al doilea. Frumos etalate în vitrine de sticlă bine luminate, aici se înșiră câteva capodopere ale picturii universale, printre care Răstignirea de Antonello da Messina, Uciderea pruncilor de Pieter Brueghel cel Bătrân și vedeta colecției, Omul cu tichie albastră, superba lucrare a lui Jan van Eyck.
Bisericile fortificate săsești
Zeci de splendide biserici săsești fortificate, păstrate din Evul Mediu sunt răspândite pe dealurile cu vegetație bogată din sudul Transilvaniei. Biertan, Viscri, Prejmer și multe altele fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. La jumătatea sec. al XII-lea, un val de imigranți sosiți din nordul Europei a colonizat satele din sudul Transilvaniei. Comerțul a înflorit și așezările lor s-au extins, dar localnicii au fost nevoiți să ridice fortificații pentru a face față amenințării otomanilor și tătarilor. În total au fost înălțate peste 200 de astfel de cetăți, care reprezintă o moștenire arhitectonică și culturală unică în Europa. Cele mai însemnate și mai puternice așezări săsești au fost orașele Brașov și Sibiu, precum și încântătoarea cetate medievală Sighișoara.
Mărginimea Sibiului
Mărginimea Sibiului este Destinaţie Europeană de Excelenţă 2015 pentru Turism şi Gastronomie. Mulți o vizitează, puțini o uită. Este ținutul în care dimineața te trezesc clopotele vitelor şi huruitul căruțelor trase de cai; locul în care mireasma căpițelor de fân, pajiștile înflorite și turmele răsfirate de oi te duc cu gândul la un tărâm îndepărtat. E locul în care iarna, copiii încă se dau cu săniuţele pe uliţele dosite, înecate în fum de foc cu lemne. Pentru mulți este doar o imagine desprinsă dintr-un film, dar pentru Mărginimea Sibiului este viața de zi cu zi. Regiunea cuprinde 18 localități înșirate la poalele Munților Cindrel și Lotru. Istoria Mărginimii e atât de veche încât legendele povestesc despre vremuri în care pe aceste meleaguri locuiau uriași pricepuți și pașnici. În secolele XIV-XV, când presiunile coloniștilor sași și pretențiile regilor unguri au fost tot mai mari, mărginenii s-au retras în munți și s-au ocupat cu creșterea animalelor. Păstoritul a fost ocupația principală a acestora, iar transhumanța a devenit parte din viața lor. „Drumurile oilor”, după cum erau numite drumurile străbătute de turme, se întindeau până dincolo de Carpați și Dunăre, spre Constantinopol, Adriatica, Panonia, Polonia, Ucraina de Sud sau Crimeea. Costumele de sărbătoare de o eleganţă rară, brodate în negru şi alb sunt purtate cu mândrie de sărbători, iar obiceiurile și meşteşugurile moştenite din moşi strămoşi sunt practicate cu succes şi azi.
Valea Târnavelor
Valea Târnavelor este recunoscută pentru așezările sale pitorești, dominate de impozante biserici gotice, păstrate din Evul mediu. Biertan și Valea Viilor fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.Biserici cetate au perpetuat elemente de arhitectură prețioase și obiecte specific comunităților săsești. Cum majoritatea bisericilor au fost construite în puncte strategice, din turnurile de apărare se deschid panorame atractive asupra împrejurimilor.
Alba Iulia
Alba Iulia întruchipează idealul național, de veacuri, al unității naționale. Între 1599 și 1600, Marele Mihai Viteazu aduce pentru prima oară Muntenia, Transilvania și Moldova sub aceași stăpânire și stabilește capitala țării la Alba Iulia. Între 1715 și 1738 douăzeci de mii de iobagi lucrează la construirea cetății numită Karlsburg (fortăreața lui Carol sau Alba Carolina), în cinstea monarhului de Habsburg. Ca urmare a prăbușirii Imperiului Austro-Ungar, la data de 1 Decembrie 1918 s-a semnat în incinta cetății Actul Unirii României cu Transilvania.
Cetatea Câlnic
Mai mult de jumătate de mileniu s-a scurs de când comunitatea săsească din Câlnic a cumpărat de la nobilul Johann Geréb de Vingrad fortificaţia aflată în vatra localităţii. Această veche reşedinţă nobiliară a fost extinsă şi întărită, pentru a putea rezista atacurilor ori asediilor destul de frecvente în vremurile de atunci. La sfârşitul secolului al XIX-lea cetatea ţărănescă se ruinase sub privirile obştei, care a renunţat la paznicii ei şi la cămările cândva bine aprovizionate. A salvat-o restaurarea din anii ’60, în urma căreia fortificaţia şi-a redobândit ţinuta istorică, demnă de a reflecta o moştenire cu valoare universală.
Vrei sa rezervi un bilet de avion? Sau doar o camera de hotel ? Ori poate pe amandoua. Agentia de turism Tourex iti pune la dispozitie cele mai bune oferte pentru biletele de avion. Cautam cele mai bune tarife de bilete de avion la orice companie aeriana doar pentru tine. Nu trebuie decat sa ne spui destinatia si perioada in care vrei sa calatoresti, iar oferta noastra va sosi cu promptitudine.
Iti reamintim ca iti facem rezervari la peste 90.000 de hoteluri din toata lumea. Pe langa oferta prezentata iti aducem la cunostinta si variatele oferte speciale pentru city break-uri, circuite sau sejururi precum si pachete de vacanta early booking sau last minute. Ofertele noastre includ servicii de asigurari medicale de calatorie, transferuri de la/catre aeroport etc.
Sau poate ai nevoie de ajutor pentru programarea urmatoarei calatorii de afaceri sau conferinte? Tourex e aici pentru tine. Agentii de turism “corporate” va ofera cele mai bune solutii de planificare a bugetului si a evenimentului pe care il pregatiti, cea mai buna oferta de cazare si zborul cel mai convenabil.