Air France | Bilete ieftine avion Air France | TOUREX

Despre companie
Air France este o companie aeriana subsidiara a Air France-KLM, primul grup de transport aerian pe plan global din punct de vedere al cifrei de afaceri. Compania a fost fondata in 1933 dupa fuziunea a patru dintre cei mai mari transportatori francezi (carora li se adauga si compania de curierat postal Aéropostale). In 1990, Air France devine actionar majoritar la compania UTA si in 1992 fuzioneaza cu UTA si detine în plus 72% din Air Inter. Fuziunea prin absorbtie cu Air France si Air France Europe (ex-Air Inter) va avea loc în 1997. Strategia hub (aeroport pivot) ia nastere la inceputul anilor 1990. Air France adopta in mod definitiv aceasta strategie odata cu deschiderea in aprilie 1996 a hubului Roissy-CDG. Pe 22 iunie 2000, Air France se aliaza cu Delta, Aeromexico si Korean Air pentru a forma alianta globala SkyTeam. 2003-2004 este perioada fuziunii cu KLM. Acordul de fuziune este semnat in septembrie 2003, dand nastere in mai 2004 primului grup european de transport aerian, compus dintr-o societate de tip holding si doua companii aeriene care isi pastreaza identitatea si metodele de lucru. Fuziunea celor doua companii aeriene creeaza o retea unica de transport aerian, articulata in jurul aeroporturilor pivot Roissy Charles de Gaulle si Schiphol Amsterdam.

Zboruri din Romania
Air France asigura zboruri din Romania, de pe urmatoarele aeroporturi: Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu, Baia Mare, Suceava si Timisoara. Destinatiile spre care se poate zbura includ: Paris, Barcelona, Londra, New York, Nisa, Lyon si Amsterdam

Bagajul de cala
Bagajele acceptate difera in functie de clasa la care zburati, de greutate si de destinatia catre care va indreptati. Pasagerii care calatoresc la clasa economica pot avea un bagaj de 23 kg, inclus in pretul biletului. Pasagerii care calatoresc la clasa business pot avea 3 bagaje de maxim 23 kg. Pasagerii Flying Blue au dreptul la bagaje suplimentare de 23 kg in functie de clasa la care calatoresc (2 bagaje la clasa economica, 4 bagaje la clasa business). Pentru infanti este permis un bagaj de 10 kg plus un bagaj de mana si unul dintre urmatoarele obiecte: scaun de masina, carucior sau patut portabil.

Bagajul de mana
Toti pasagerii care calatoresc la clasa economic au dreptul la un bagaj de mana, cu greutatea maxima de 12 kg. Pasagerii care calatoresc la clasa business au dreptul la un bagaj de mana de maxim 18 kg.


Cere Oferta Bilete de Avion

Plecare din:

Destinatie:

Data plecare

Data retur

Nr. Calatori *

Numele tau

Adresa de email

Nr. telefon

Observatii