Qatar Airways | Bilete ieftine avion Qatar | TOUREX

Despre companie
Compania Aeriana Qatar Q.C.S.C functioneaza sub numele de Qatar Airways si este un transportator emblem din Qatar. Compania are sediul central la Turnul Rutelor Aeriene in Doha Qatar cu hub-ul principal la Doha. Qatar Airwais a luat fiinta in 22 noiembrie 1993 si a inceput sa functioneze in ianuarie 1990 prin inchirierea unui avion. Initial compania a fost detinuta de membrii familiei regale iar in prezent compania este detinuta de investitori privati si Guvernul din Qatar. In momentul de fata compania aeriana are o cifra de afaceri de 6 miliarde de dolari. Compania opereaza zboruri pe rute din Europa, America de Sud, Africa, Asia si Orientul Mijlociu. Anul acesta Qatar s-a confruntat cu o competitie acerba din partea a catorva companii asiatice fiind desemnata in cadrul Paris Air Show “Cea mai buna linie aeriana a anului 2011”.

Zboruri din Romania
Compania opereaza zboruri din Romania intre Doha si Bucuresti cu aeronave Airbus 320-232 configurate pentru a transporta 144 de pasageri din care 132 de locuri pentru clasa economica si restul de 12 locuri fiind alocate clasei Business.

Flota
Flota companiei este alcatuita din 96 de aeronave, mare majoritate fiind nou noute. Aeronavele care compun flota sunt: Airbus A340-600, Airbus A330-200, Airbus A330-300, Airbus A321-200s, Airbus A320.Aeronave business: Airbus A319CJ, Airbus Long Range A319LR, Bombardier Challenger 605, Bombardier Challenger 300, Bombardier Global 5000.Aeronave cargo: Boeing 777F Cargo Freighters, Airbus A300-600 Cargo Freighters. In acest an se vor adauga la flota companiei si primele aparate Boeing 787 Dreamliner, compania Qatar facand o comanda de 30 de astfel de aparate.

Bagaje de cala
Pentru siguranta dumneavoastra si celor din jurul vostru, Qatar Airways impune anumite standarde in ceea ce priveste transportul bagajelor de cala. Pentru toate zborurile la prima clasa sunt admise 2 bagaje ce nu depasesc 40 de kg si dimensiuni mai mari de 158 de cm iar pentru clasa economica sunt permise 2 bagaje ce nu depasesc 23 de kg. Pentru zborurile transatlantice dimensiunea totala a fiecarui bagaj nu trebuie sa depaseasca 158 de cm(dimensiune totala=lungime+inaltime+latime) si cu o greutate mai mare de 32 de kg. Excesul de bagaj va fi obiectul unor taxe suplimentare si vor fi percepute la aeroport.

Bagajul de mana
Qatar Airways permite depozitarea bagajelor de mana ce nu depasesc dimensiunile de (50x37x25) si o greutate mai mare de 7kg. Nu exista restrictii privind alimentele pentru copii si medicamente ce ar putea fi necesare in perioada deplasarii dar exista posibilitatea solicitarii unui certificat medical pentru aducerea medicamentelor la bord.

Chek-in online
Serviciul este disponibil tuturor pasagerilor cu cel mult 36 de ore si 90 de minute inainte de ora de decolare. Aceste serviciu permite alegerea scaunului dumneavoastra si posibilitatea de imprimiare a biletului de imbarcare. Puteti utiliza acest serviciu din orice loc unde aveti acces la internet..


Cere Oferta Bilete de Avion

Plecare din:

Destinatie:

Data plecare

Data retur

Nr. Calatori *

Numele tau

Adresa de email

Nr. telefon

Observatii