Porto - Obiective si atractii turistice din Porto, Portugalia

EXPLORATI ISTORIA ORASULUI PORTO

Situat in partea nord-vestica a Portugaliei, istoricul oras Porto, se bucura de o pozitie privilegiata in cadrul unei formatiuni deluroase masive, ce domina asupra puternicului rau Douro. Al doilea oras ca marime din Portugalia, Porto, supranumit si capitala partii de nord, este un oras frumos ce gazduieste o multitudine de atractii culturale, cartiere vechi ce se afla pe lista patrimoniului UNESCO. Pe langa toate acestea orasul are o arhitectura minunata si sa nu uitam de faimosul vin de Porto!

Si daca doriti sa incepeti vacanta asa cum trebuie neaparat vizitati centrul vechi al orasului. Centrul vechi al orasului dateaza de acum 2000 de ani si se mandreste cu un amestec uimitor de stiluri arhitectonice, incluzand stilul romanesc, gotic, baroc si neoclasic. Acest sector este cunoscut sub numele de Ribeiro, cu stradutele sale pietruite, inguste si abrupte, gazduieste multe biserici de o frumusete stranie, cladiri vechi, restaurante in aer liber si cafenele cochete.

De asemenea, orasul Porto gazduieste trei muzee importante. Cele mai frumoase sunt Muzeul Serralves si Muzeul de Arta Contemporana, care se afla intr-o extraordinara cladire construita in stilul Art Deco inconjurata de un parc. Dar si muzeul dedicat faimosului vin de Porto merita vizitat.

Putem afirma cu tarie ca Porto este un oras innebunit dupa fotbal. Echipa de top, FC Porto, castigatoare a Ligii Campionilor in 2004, se antreneaza pe zgomotosul stadion Dragão. Va recomandam in mod expres sa mergeti macar la un meci in timpul vacantei pe care o veti petrece in Porto si nu veti regreta.

O alta activitate populara in randul turistilor ce viziteaza orasul este o croaziera pe raul Douro, care include pe de o parte atractiile turistice din centrul orasului si pe de alta parte o privire de ansamblu asupra bogatelor podgorii din nord.

Neaparat trebuie sa vizitati pivnitele cu vinuri din Vila Nova de Gaia, care constituie de asemenea o atractie turistica importanta. Asa ca in timp ce vizitati vastele pivnite cu vinuri puteti sa si gustati soiurile de vin!

Si nu uitati sa cumparati cateva sticle de vin pentru acasa – pentru ca multe din soiurile de vin nu se gasesc decat in regiunea Porto.